7 Nisan 2016 Perşembe

Kilo Vermenin 6 Bilimsel İpucusu

bilimsel kafe

Hepimiz kilo vermeyi ve sağlıklı kalmayı isteriz. Ama tüm bu zayıflatma hapları ve diyetlerin yanında, bilim kilo verme tüyoları ile ilgili ne diyebilir ki?

1-Egzersiz:

bilimsel kafe

İlk önemli adımla başlayalım: Egzersiz! Sadece fiziksel aktiviteler kalorileri çabucak yakmaz, bilim adamları son zamanlarda uyurken de kalori yakmaya devam ettiğimize dair bulgular buldular. Egzersiz sırasında vücudun uygun olan karbonhidratların çoğunu enerji için tüketir ve yağ depon bir sonra ki 24 saat için yerini alır. Bu esnada yağ depon yürümek, konuşmak ve hatta uyumak gibi temel görevlerden dolayı bozulmaya başlar.

2-Kahvaltı:

Öğünleri atlama. Özellikle sabah kahvaltısını. Kendini çok aç bıraktığında vücudun ve beynin yüksek kalorili yiyecekler yemek için yoğun dürtüler yaratır ki bu sağlıklı bir yöntem değildir. Kahvaltı özellikle kan şekerini dengede tutmana yardım eder ve hormon seviyeni düzenli hale getirir. Gün içinde metabolizmana daha fazla  kalori yakmak için destek verir.

3-Protein ve Yağsız Süt Ürünleri:

bilimsel kafe

Daha fazla protein ve yağsız süt ürünü tüketmek diyetine ayrıca yardımcı olur. Protein büyük miktarda kimyasal PYY hormonunun salgılanmasına sebep olur ki buda beyne gider ve açlık sinyallerini bastırır. Yemeğe sadece %10 oranında daha fazla protein eklemek seni daha uzun süre tok tutar. Diğer taraftansa yağsız süt ürünü kalsiyum içerir. Kalsiyum tükettiğin diğer yağları bağlar ve emilmeyen bir maddeymiş gibi çorba halinde bir karışım ortaya çıkar. Vücut sindirmek yerine bu çorbayı ve tükettiğinden fazla olan yağları vücuttan dışarı çıkarır.

4-Kalorilerini Say:

Yapılan çalışmalara gösteriyor ki, aktif bir şekilde yediklerini bir deftere belgelendiren kişiler belgelendirmeyen kişilere göre daha etkili bir şekilde ilerler. Ayrıca kahvenin 10 kalori iken kapuçinonun 100 kalori olduğunu bilmek, daha az kalori alırken daha fazla yiyerek diyetini planlama fırsatını veriyor.

5-Tabağın boyutunu küçültmek:

bilimsel kafe

Bu sırada önemsiz gözükebilir ancak tabağının boyutunu küçültmek etkili bir şekilde alınan kalori miktarını değiştirebilir. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki, tabağının boyunu 30 santimetreden 25 santimetreye düşürmek aldığın kalori miktarını %22'ye kadar düşürebiliyor. Tok olsak bile önümüzdeki yemeği geri çevirirken vücudumuz zor zamanlar geçirir. Yani tabağında daha az yemeğin olması daha iyidir.

6-Uyku ve Stres:

Son olarak uyku ve stres yediklerinizde çok büyük bir rol oynuyor. Hem uyku eksikliği hemde stresli olmak iştahı arttırır. Böylelikle de kilo vermek daha zor olur.




0 yorum:

Yorum Gönder